Behandelingen

De kindertandarts gaat graag het gesprek aan met uw zoon of dochter over de ervaringen tot nu toe met andere artsen of tandartsen. Op jonge leeftijd horen we dit graag ook van de ouders. Soms vragen wij vooraf uw reden van uw bezoek aan de praktijk aan ons kenbaar te maken om zo het kind te ontlasten van vervelende vragen. Een goed beeld vormen van uw kind is voor de kindertandarts erg belangrijk. De kinderen informeren wij over alles wat ze willen en moeten weten op onze eigen begrijpelijke, leuke maar eerlijke manier. Bij de eerste controle, nemen we stap voor stap mee in de wereld van tandjes tellen, tandenpoetsen enz..

Controle: Wij hebben de woensdagmiddag speciaal gereserveerd voor controle afspraken. De behandelingen vinden meestal onder schooltijd plaats. De praktijk is dan rustig en zo is er dan alle tijd voor uw kind. Na elke controle wordt met de ouder en het kind besproken wat we de volgende keer gaan doen.

Gaatje vullen: Een gaatje. Eerst even schrikken, maar gelukkig zo verholpen. Wij gebruiken alleen mooie witte vullingen. Zo vormen ze geen zichtbare donkere plekjes in de mond. Als het nodig is maken we eerst een afspraak om uw kind aan de tandarts te laten wennen. Het gebit wordt dan gepolijst. Hierbij is het ook mogelijk om kinderen te behandelen met beperkte problematiek zoals ADHD, kinderen met autisme, beperkte mondopening, kokhals reflex. Met een beetje extra zorg en aandacht is een stralende lach na de behandeling altijd ons mooiste resultaat.

Meer complexe behandelingen: soms is het toch nodig om een tand of een kiesje eruit te halen. Uiteraard kunt u daarvoor ook bij ons terecht in onze praktijk. Voor u en voor uw kind een prettig idee. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor het behandelen van tanden na een val of een ongeval. Soms is de zorgbehoefte te complex of te ingrijpend om in onze praktijk uit te voeren. Dan verwijzen we naar andere professionals. We hebben een uitgebreid netwerk en goede relaties met professionals zoals orthodontisten, kaakchirurgen en logopedisten Zo zorgen we samen voor gezonde, lachende kinderen.

Pijnklachten: Kiespijn, loszittende melktanden of een dubbele tand. Heeft uw kind plotseling pijn aan het gebit? We proberen het snel op te lossen. Neem zo spoedig mogelijk bij een pijnklacht contact met ons op. Pijnklachten zijn te voorkomen door regelmatig een bezoekje aan de praktijk te brengen. Voorkomen is beter dan genezen.

Preventie: Een gezond gebit is een waardevol gebit. Dat geldt ook voor melktandjes. Een goede mondhygiëne en zorgvuldige preventie vormen samen de stevige basiszorg voor een sterke rij tanden. Onze zorg begint bij het geven van de juiste voorlichting. Poetsinstructies, voedingsadviezen en bijvoorbeeld het opstellen van een zorgplan. Regelmatige controles, zonodig maken van röntgenfoto’s horen daar ook bij. Daarmee voorkomen we gebitsproblemen en -schade. Daarnaast voeren we in onze praktijk verschillende behandelingen uit om gezonde tanden sterk te houden en sterker te maken. Zoals fluoride behandelingen, gebitsreiniging en het sealen van tanden. De kinderen worden op een speelse en plezierige manier geleerd hoe zij het best voor hun tanden en kiezen kunnen zorgen. Daarnaast is het mogelijk alle informatie over een gezonde levensstijl te krijgen.

Kindertandarts Lelystad

Kindertandarts Lelystad
De Veste 10-14
8231 JA Lelystad